Gratis Hulpmiddel Tools

5 Gratis Hulpmiddel Tools die Jou Kunnen Helpen Jouw Werk en Projecten Beter te Organiseren

We bespreken graag met jou de voordelen en functies van elke tool, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over welke tool het beste bij jouw behoeften past.
Ben je op zoek naar een manier om bestanden te delen, taken te beheren of notities te organiseren, deze 5 tools bieden allemaal handige functies om jouw productiviteit te verhogen.

1: Google Drive

Google Drive is een populaire gratis hulpmiddel tool die wordt aangeboden door Google. Met Google Drive kun je al jouw bestanden op één plek opslaan en ze gemakkelijk delen met anderen. Hier zijn enkele functies van Google Drive:

 • Bestandsopslag:
  Met Google Drive krijg je 15 GB aan gratis opslagruimte, wat voldoende is voor de meeste gebruikers. Je kunt documenten, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen en meer uploaden en opslaan.
 • Bestandsdeling:
  Je kunt bestanden en mappen delen met anderen, waardoor het gemakkelijk is om samen te werken aan projecten. Je kunt ook de toegangsrechten instellen, zodat je kunt bepalen wie jouw bestanden kan bekijken of bewerken.
 • Real-time samenwerking:
  Met Google Drive kun je gelijktijdig samenwerken aan documenten met anderen. Je kunt wijzigingen in realtime zien en opmerkingen achterlaten voor feedback.
 • Back-up en synchronisatie:
  Met de desktop-app van Google Drive kun je bestanden automatisch synchroniseren tussen je computer en de cloud, waardoor je altijd toegang hebt tot de meest recente versie van je bestanden.

2: Trello

Trello is een visueel hulpmiddel voor het beheren van projecten en taken. Het is een intuïtieve tool die gebruikmaakt van borden, lijsten en kaarten om jouw werk georganiseerd te houden. Hier zijn enkele functies van Trello:

 • Borden:
  Met Trello kun je borden maken voor verschillende projecten of teams. Binnen elk bord kun je lijsten maken om taken te organiseren.
 • Lijsten:
  Lijsten in Trello vertegenwoordigen de verschillende stadia van een project of workflow. Je kunt taken toevoegen aan elke lijst en ze slepen en neerzetten om de voortgang bij te houden.
 • Kaarten:
  Elke taak in Trello wordt weergegeven als een kaart. Je kunt kaarten maken voor specifieke taken, deze toewijzen aan teamleden, deadlines instellen en meer.
 • Labels:
  Labels kunnen worden toegevoegd aan kaarten om prioriteiten, categorieën of andere relevante informatie weer te geven.
 • Opmerkingen en bijlagen:
  Je kunt opmerkingen achterlaten op kaarten en bijlagen toevoegen om alle informatie rond een taak bij elkaar te houden.

3: Asana

Asana is een krachtige tool voor projectmanagement en teamcollaboratie. Het stelt jou in staat om taken, projecten en deadlines te beheren op een gestructureerde manier. Enkele kenmerken van Asana zijn:

 • Takenbeheer:
  Met Asana kun je taken maken, toewijzen aan teamleden, deadlines instellen en prioriteiten stellen. Je kunt ook afhankelijkheden tussen taken instellen om de workflow te stroomlijnen.
 • Projectoverzicht:
  Asana biedt een duidelijk overzicht van alle projecten en hun voortgang. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welke taken nog moeten worden voltooid en welke al zijn afgerond.
 • Mijlpaalplanning:
  Je kunt mijlpalen instellen in Asana om belangrijke deadlines of doelen te markeren. Dit helpt bij het volgen van de voortgang van het project en het houden van het team op schema.
 • Communicatie:
  Asana heeft ingebouwde communicatiefuncties, zoals het toevoegen van opmerkingen aan taken en het starten van discussies binnen projecten. Dit maakt het gemakkelijk om samen te werken en feedback te geven.

4: Evernote

Evernote is een veelzijdige tool voor notities en informatiebeheer. Het stelt je in staat om notities te maken, ideeën vast te leggen, webpagina’s op te slaan en nog veel meer. Hier zijn enkele functies van Evernote:

 • Notities:
  Met Evernote kun je notities maken in verschillende indelingen, zoals tekst, afbeeldingen, audio-opnamen en bijlagen. Dit maakt het gemakkelijk om informatie op te slaan in een formaat dat voor jou het beste werkt.
 • Organisatie:
  Evernote biedt verschillende manieren om jouw notities te organiseren, zoals tags, notitieboeken en stapels. Hierdoor kun je snel de informatie vinden die je nodig hebt.
 • Synchronisatie:
  Alle notities worden gesynchronise tussenaten, zodat je altijd toang hebt tot jouw informatie, waar je ook bent. -Webknipsels**: Met de Evernote-webclipper-extensie kun je webpagina’s opslaan in jouw Evernote-account voor later gebruik. Dit is handig voor het verzamelen van onderzoeksmateriaal of het bijhouden van interessante artikelen.

5: Slack

Slack is een populaire communicatietool voor teams die samenwerken aan projecten. Het stelt jou in staat om real-time berichten uit te wisselen, bestanden te delen en gesprekken te organiseren op basis van onderwerpen of teams. Hier zijn enkele functies van Slack:

 • Kanalen:
  Slack maakt gebruik van kanalen om gesprekken te organiseren. Je kunt kanalen maken voor specifieke projecten of teams, zodat communicatie georganiseerd blijft.
 • Directe berichten:
  Naast kanalen kun je ook direct berichten sturen naar individuele teamleden voor één-op-één communicatie.
 • Bestandsdeling:
  Slack maakt het gemakkelijk om bestanden te delen met jouw teamleden. Je kunt bestanden uploaden naar kanalen of directe berichten sturen.
 • Integraties:
  Slack integreert met veel andere tools die je mogelijk al gebruikt, zoals Google Drive, Trello en Asana. Dit maakt het gemakkelijk om informatie van verschillende bronnen op één plek te hebben.

Conclusie

Met deze vijf gratis hulpmiddel tools heb je verschillende opties om jouw werk en projecten beter te organiseren. Of je nu op zoek bent naar een manier om bestanden te delen (Google Drive), taken te beheren (Trello), projecten te plannen (Asana), notities vast te leggen (Evernote) of teamcommunicatie te verbeteren (Slack), er is een tool die bij jouw behoeften past. Probeer ze uit en ontdek welke tool het beste bij jouw werkstijl past!

Share your love for Benelux Buy Black